
Aalborg sætter sig på verdenskortet med skindjakker produceret af 98% genbrugte materialer.
Det er de færreste, som kan sige, at deres forretningsmodel er bedst for verden! Men det kan NBE-medlemsvirksomheden Better World Fashion, da de 12. juni, for anden år i streg, blev kåret som vinder af “Best for the Environment” prisen. Prisen betyder, at Better World Fashion er blandt top 10% af de globale B Corp virksomheder, som er bedst for miljøet.
I en branche, hvor “fast fashion” er dominerende, blev den danske skindjakke producent, Better World Fashion, atter hyldet for at skabe en virksomhed, hvor bæredygtighed og ansvarlighed er en fuldstændig integreret del af kerneforretningen.
Det Award-vindende danske modehus,- Better World Fashion, bidrager til en verden uden unødig miljøbelastning.
Better World Fashion har udviklet et koncept, hvor kasserede skindjakker bliver syet om til nye, moderigtige skindjakker. Foret er af polyester, som er fremstillet af genbrugte plastikflasker. Lynlåsen og knapperne består af omsmeltet metal. Det eneste element, som ikke er 100 procent bæredygtigt er sytråden. Better World Fashion starter med skindjakker, for skindproduktion er én af de mest forurenende industrier i verden. Better World Fashion fokuserer ikke kun på at producere bæredygtige skindjakker, men også på at virksomheden gør det ypperste for at skabe værdi gennem sin opbygning, forretningsplan, medarbejderpolitikker, lokalområdet og i sine partnerskaber.
”Vi gør det lettere for modebevidste forbrugere at vælge et miljøvenligt alternativ. Vi vil være en del af den bevægelse, der sender modebranchen i en mere bæredygtig retning,” siger en af Better World Fashions grundlæggere Reimer Ivang.
Alle skindjakker fra Better World Fashion er unikke, da hver enkelt jakke er sammensat af to-tre brugte skindjakker. Kunderne har mulighed for at vælge deres foretrukne jakke mellem de pt. seks forskellige modeller, der fremgår på modehusets online butik: betterworldfashion.com
Læderjakker med fortællinger
Better World Fashion’s læderjakker får hver deres helt egen historie. Modehuset har udviklet en app, hvor kunder kan læse den enkelte jakkes unikke historie, om hvem der har båret den, og hvad den har oplevet. Desuden kan kunden skrive sin egen jakkes historie i app’en og dele den på FaceBook. Når jakken er slidt og ikke kan mere, genbruger Better World Fashion skindet, så skind og historie spredes til næste generations jakker.
TIMELINE
! Better World Fashion er startet op via en positiv kickstarter-kampagne:
! Better World Fashion er blevet valgt som “Rising Star” af amerikanske Project Just:
https://projectjust.com/sealofapproval_handbagsandleather/
! Ellen Macarthur Foundation har lavet en case om Better World Fashion:
https://www.ellenmacarthurfoundation.org/case-studies/a-model-for-fast-fashion-that-lasts
! Better World Fashion er B Corp certificeret:
! Better World Fashion har modtaget opstartstilskud fra innovationsfonden.
! Better World Fashion er udvalgt af Innovationfonden og Roskilde Festival som Living Lab inden for bæredygtighed og Innovation på Roskilde Festival 2017. Sourcing og produktion.
Hvem er ellers med i det fornemme selskab, og hvem er B Corp
Sammen med Better World Fashion æres i år også B Corp certificerede virksomheder som Patagonia, WakaWaka, Triodos Bank og Tony’s Chocolonely samt virksomheder fra i alt 48 lande for at være bedst for verden.
Fælles for dem er, at de er Certificerede Benefit Corporations og med i B Corp bevægelsen, som er en global bevægelse af fremsynede virksomheder med et fælles mål og en stærk tro på, at virksomheder er den mest kraftfulde driver for at skabe forandring i verden. B Corp går forrest og er med til at skabe et mere bæredygtigt og ansvarligt samfund, hvor økonomisk forretningsforståelse står side om side med en større samfundsmæssig bevidsthed, hvor kerneforretningen bruges som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring til fordel både for verden og for bundlinjen. Virksomheder, der som en naturlig del af deres kerneforretning skaber løsninger, der forbedrer menneskers liv og løser samfundsproblemer.
Better World Fashion er en del af en eksklusiv global elite af 2500 virksomheder i 50 lande der er certificeret som certificeret B Corp. Better World Fashion har som B Corp forpligtet sig til at lade sig måle og veje ud fra globale standarder, der er transparente, og yderligere forpligtet sig til kontinuerligt at forbedre sig i hele virksomheden.
Hvem står bag Better World Fashion
Reimer Ivang, lektor i International marketing og nye medier, 42, gift og far til to piger 9, 13. Bor i Aalborg hvor hans primære beskæftigelse er på Aalborg Universitet hvor han er forskningsgruppeleder for den Internationale gruppe ved Institut for Økonomi og Ledelse.
Reimer er serieiværksætter, og har flere virksomheder bag sig. Han har også været involveret i en omfattende turn-around af Aalborg karneval, hvor han var talsmand i 4 år.
Better World Fashion blev startet, da han ønskede, at gøre en forskel og bevise, at det faktisk er muligt at skabe succesfulde virksomheder som IKKE er baseret på udnyttelse. Reimer er af den holdning, at de miljømæssige problemer som vi står over for, er skabt af dårlige produkter og virksomheder.
Derfor er løsningen, at vi designer bedre produkter og virksomheder.
Karsten Lund, 59 år med mange års international erfaring med sourcing og produktion af modetøj. Karsten har boet flere år i sydøstasien og Øst Europa hvor han har set tøjproduktion på nærmeste hold, – og den belastning det er for miljøet. Er gift på 29. år, har to voksne sønner, bor på Sjælland og er iværksætter til fingerspidserne.
Læs mere om Better World Fashion
Har du lyst til at vide mere om virksomheden, kan du besøge dem på deres hjemmeside: https://www.betterworldfashion.com