Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små- og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.
Hvad kræver det at deltage?
Din virksomhed skal være i kategorien små- og mellemstore virksomheder med højst 250 medarbejdere og en omsætning på maks. 50 mio. EUR. (Virksomheden skal være en selvstændig SMV, dvs. den må ikke indgå eller være ejet af en stor virksomhed.) Som ledelse / ejerleder skal I / du have mod på at udvikle jeres produkt eller produktion til at blive mere cirkulær.
Programmets primære målgruppe er små og mellemstore virksomheder, som indtil nu ikke har deltaget i lignende udviklingsprojekter.
Hvad får din virksomhed ud af at deltage?
- En konkret plan for, hvordan din virksomhed kan arbejde mere cirkulært
- Udvikling af nye forretningsmæssige potentialer
- Konkurrencemæssige fordele og forberedelse til fremtidens øgede krav om bæredygtig fremstilling, produkter, emballager og logistik.
- Professionel branchekyndig konsulentydelse som ser på virksomhedens ressourceanvendelse med nye øjne
- Efterfølgende mulighed for at opnå tilskud til investering i implementeringen af en grøn cirkulær forretningsmodel
Hvad er cirkulær omstilling?
Virksomheden omstiller sig fra lineær til cirkulær forretning ved f.eks. at designe, producere og/eller sælge produkter som:
- Holder længere
- Er lette at reparere og renovere
- Kan skilles ad, så materialer kan genanvendes
- Lejes ud i stedet for at blive solgt
- Har dokumenterede komponenter, som kan genanvendes i andre processer
- Består af organiske/fornybare materialer
Cirkulær økonomi åbner nye muligheder for handel og jobskabelse, bidrager til reduktion af klimapåvirkningerne og gør besparelser i både ressourcer og omkostninger mulige. Tankegangen bag cirkulær økonomi er, at materialer skal genbruges i et lukket kredsløb med vedvarende energikilder og uden miljøskadelige stoffer eller spild.
Kontakt Anne Kirkegaard Bejder for mere information om projektet og ansøgningsprocessen – eller ansøg direkte her på projektets hjemmeside.
Anne Kirkegaard Bejder
Tlf: 22666454
anne.bejder@aalborg.dk