
Business Park Nord i Støvring har i mere end 10 år været samlingspunkt for en stor gruppe af Rebild Kommunes erhvervsliv og erhvervsdrivende. Business Park Nord har været igennem en meget stor vækst inden for det seneste år, hvor de er gået fra at huse 67 virksomheder i 2017 til i dag at have 81 virksomheder, som er fordelt på en lang række brancher og størrelser. Det giver rig mulighed for at indgå i et positivt og forskelligartet forretningsmiljø, som giver værdi. ”Grundlæggende kan Business Park Nord tilbyde en virksomhed mulighed for udelukkende at koncentrere sig om forretningen. Så tager Business Park Nord sig af de praktiske områder som rengøring, kontorservice, cafe og kantine, mødelokaler, affaldssortering, parkering etc. Hvis der er noget virksomheden mangler, henvender de sig blot til teamet som bistår med hjælp” fortæller direktør Brith Lund Jørgensen.
Parken består af 10.500 m2, og de har kun 24 m2 ledige lokaler i dag. Netop den store bygningsmængde og den alsidigt sammensatte virksomhedsgruppe er rigtig spændende i forhold til Business Parkens fremtidige bæredygtighedsarbejde.
Udbytte af NBE
Igennem deres deltagelse i en energi- og ressourcescreening ved Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i samarbejde med Business Rebild og Aalborg Universitet, har Business Park Nord fået bekræftet, at de er på vej i den rigtige retning. ”Det at få professionelle ind og screene virksomheden med blik på energi- og ressourceoptimering har været en kæmpe hjælp også i forhold til fremtidige investeringer. Det har været rigtig godt at få andre øjne på, og det har været en god måde at få sparring i forhold til vores fremtidige udvikling” fortæller direktør Brith Lund Jørgensen. Screeningen kom nemlig lige på det rette tidspunkt. Business Park Nord er lige gået i gang med en forbedringsplan i forhold til deres bygninger og lokaler. Anbefalingerne fra screeningsforløbet kommer til at være med til at kvalificere planen. ”Screeningsforløbet og vores nye medlemskab i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling har virkelig givet blod på tanden til at arbejde med fremtidige forbedringer. Vi er blevet inspireret til at arbejde mere bevidst med bæredygtighed. Det gælder både internt og i den måde vi markedsfører os på” fortæller Brith.
Bæredygtige tiltag i businessparken
I Business Park Nord arbejder de allerede med en række bæredygtige tiltag. Siden september har de affaldssorteret, der serveres vand i kander i stedet for flasker til møder og andre arrangementer, i kantinen modarbejdes madspild, el kommer fra danske vindmøller, ligesom der er udført energibesparende tiltag, såsom belysning er udskiftet til LED.
Hos Business Park Nord er de meget motiveret for at fortsætte arbejdet mod at få en bæredygtig profil. De er den første af deres slags i Danmark, der arbejder målrettet på at få en bæredygtig profil, og det er de stolte af.