Smarte energisystemer og CO2 reduktion
Kom med til Thy og bliv inspireret på optimeret energi og ressourceudnyttelse. En invitation til at tænke anderledes, tænke mere cirkulært og handle mere bæredygtigt.
Gode grunde til at deltage…
– Unik indsigt og praktiske eksempler i intelligente energiforsyningsløsninger
– Mulighed for nytænkning og nye samarbejdsmuligheder
– Netværk og erfaringsudveksling
Program
- Kl. 10.00: Bus afgang fra Aalborg Lufthavn
– Oplæg om CO2 Vision og PTX Nordjylland i bussen, Green Hub Denmark v. Michael Stie, Projektleder - Kl. 11.30-12.30: Virksomhedsbesøg hos Convert
– Genbrug og upcycling af affaldsprodukter – cirkulær økonomi i praksis v. Peter Simonsen, administrerende direktør - Kl. 13.00-14.00: Virksomhedsbesøg hos Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik A/S
– Intelligent energiforsyning – og vejen derhen Claes Fuglsang, teknisk direktør - Kl. 14.30-14.45: Besøg hos Thisted Rådhus
– Velkomst v. Kim Daniel Larsen, konstitueret Plan- og Miljøchef - Kl. 14.45-15.15: Forplejning og pause hos Thisted Rådhus
- Kl. 15.15-15.45: Oplæg fra Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S,
– Optimering af ressourceforbrug i værdikæden v. Martin Smed Poulsen, Teknisk Chef - Kl. 15.45-16.00: Oplæg fra Thisted Kommune
– Thymodellen – en ny metode til energiplanlægning v. Kim Daniel Larsen, konstitueret Plan- og Miljøchef - Kl. 16.00-17.30: Kørsel til Aalborg Lufthavn
- Kl. 17.30: Retur v. Aalborg Lufthavn og tak for i dag.
Nu har du muligheden for at komme med på denne unikke tur fra Aalborg til Thisted, med fokus på energi, ressourceudnyttelse og CO2 reduktion.
Vi mødes ved Aalborg Lufthavn og undervejs på turen, vil Michael Stie fra Green Hub Denmark, gøre os meget klogere på projektet CO2 vision – hvad er visionen, hvad er projektet, hvad er målet og hvor er de i forløbet? Han vil også komme ind på det store PtX projekt der planlægges ude i det der bliver Norbis Park ved Aalborg Forsyning.
Første stop på turen er hos Convert A/S, der er en af frontløberne indenfor cirkulær økonom, for Convert A/S er ikke blot et firma – det er en bevægelse mod en mere bæredygtig fremtid. Her vil Peter Simonsen, administrerende direktør for Convert, tager os med på en oplevelsesrig rejse gennem deres innovative tilgang til genbrug og upcycling. Convert A/S laver textil affald om til bordplader, søuld til akustik materialer og arbejder med cellulose fibre, der skal erstatte polystyren, der på nuværende tidspunkt ikke kan genbruges. Det gør de ved hjælp af deres non-woven teknologi og herigennem skabes der nye og brugbare materialer fra aflagte materialer og de seneste år har Convert A/S investeret et to cifret millionbeløb i nyt innovativt udstyr, der kan håndtere materialer som hamp, træ og glasfiber.
Herefter træder vi ind i en verden af intelligent energiforsyning, når Claus Fuglsang, teknisk direktør ved Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik A/S, der laver malt af byg, tager os med ind bag de imponerende facader og gør os meget klogere på hvilke udfordringer og muligheder der er, når man har intet mindre end 5 energikilder at vælge imellem. Et unikt indblik i energiforsyningens kompleksitet og muligheder.
For hvordan lægger man en plan, en strategi, der sikrer maksimeret effektivitet, minimal miljøpåvirkning og en økonomisk sund beslutning? Den energiplanlægning vil Claus Fuglsang gøre os meget klogere på, samt virksomhedens fremtidige visioner for energiforsyning. Måske vil denne historie om innovation og bæredygtighed, være med til at forme vores fremtidige tilgang til energiforsyning?
Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik (TCT) er en af leverandørerne til dansk byggeri, med et primært fokus på bolig- og industribyggeri, landbrugsbyggeri og entreprenør og sidste år kunne de fortælle, at de producerede og leverede betonelementer til et svanemærket byggeri. Og hvordan får man som betonproducent kan leverer til svanemærket byggeri? Det og meget mere vil Martin Smed Poulsen, teknisk chef hos TCT, gøre os klogere på gennem nogle af de muligheder, som f.eks. Det Grønne Rejsehold, ReshapeWaste og designoptimering, og krav fra kunder, leverandører, lovgivning mm. er kommet med gennem årene, der har påvirket virksomheden mod grønnere tiltag og mere cirkularitet.
Og apropos at være med til at forme vores fremtidige tilgang til energiforsyningen, så er det også noget kommunerne skal kigge på. Thisted kommune har vendt processen på hovedet og indført det de kalder ’Thymodellen’ der står på tre ben; en tre-deling af kommunens arealer, klare kriterier til fremtidige energiprojekter og en fundamental stemme til borgerne, som Kim D. Larsen konstitueret Plan- og Miljøchef vil gøre os klogere på.
Der er plads til maks. 35 deltagere i alt og kun 2 deltagere pr. virksomhed – fordeles efter først til mølle-princippet.
Tidspunkt
Tirsdag den 14. maj 2024, kl. 10.00 – 17.40
Adresse
Thy
Tilmeldingsfrist: torsdag den 9. maj 2024
Netværksmødet er åbent for alle – både med og uden medlemskab af NBE.